INITIAL INSTRUCTIONS Project Scratch Makey Makey

 


Sessió 1. L’Scratch surt de la pantalla

Pla de treball.

  • Plantejament del projecte del mòdul.
  • Organització dels grups.

Què treballem en aquest mòdul?

Aquest trimestre farem que la programació en Scratch pugui prendre vida. Crearem objectes reals que relacionarem amb la programació, de forma que, al manipular-los, aquests objectes ens donin una resposta quan interactuem amb ells: sons, imatges,… És a dir, passarem de la pantalla als objectes. Per aconseguir-ho, necessitarem conèixer el funcionament d’un nou estri, una placa que fa la connexió entre l’objecte i l’ordinador, i també dissenyar els circuits elèctrics que permetran aquesta connexió.

El projecte que heu d’anar creant al llarg de les sessions es dirà GameOver i consistirà en un joc complet format pels components que trieu de les diferents propostes que us fem, per tal que sigui el més personal possible. 

Per poder anar recollint les idees del vostre projecte i per organitzar-vos, haureu de crear un document de text compartit entre els membres del grup i també amb el vostre professor o professora. Comencem?


Quin serà el vostre projecte?

Icona tasquesFem-ho pas a pas

El vostre GameOver constarà de:

  • La tria i posterior proposta de barreja de jocs que voleu que conformin el vostre GameOver.
  • Una planxa: una superfície on instal·lar els circuits per a què el joc es programi amb plaques makey-makey i que dissenyareu amb el vostre grup.
  • La placa makey-makey.
  • La programació amb Scratch de la placa.

El GameOver us ha de permetre agafar propostes de diferents jocs i crear una combinació segons el vostre interès.  L’objectiu és que el vostre joc serveixi per aprendre i practicar sobre diferents temes: de geografia, del cos humà, de llengua, d’operacions matemàtiques, … o per relacionar: dibuixos i paraules, oposats, planells, formes i colors, geometria,… o crear melodies, històries, jocs de repetició de sèries i moviments, panells informatius, jugar a jocs d’arreu del món, fer un connecta…

Que gaudiu molt elaborant el vostre GameOver!


I com ens organitzarem?

Comenceu parlant dins del grup sobre com us organitzareu: com us agrupareu, qui farà què … Podeu fer-vos una llista i anar marcant les coses resoltes, repartir-vos les tasques i planificar-vos. Treballeu en equip com treballen els programadors i programadores, tothom aporteu i opineu per anar construint el vostre projecte.

Els reptes programats els continuareu guardant obrint un nou repte al vostre compte de la pàgina scratch.mit.edu. Pel que fa a la resta de produccions, acordeu amb el vostre professor o professora a quin compte de Drive o a quina aplicació ho desareu, pensant sempre que cal guardar com a fons tots els recursos generats per a què els vostres companys en puguin fer ús.